Treceți la conținutul principal

De ce sa apelam la medicamente si nu la natura?

In ultimii ani a devenit o moda, sau poate o comoditate din partea unora dintre noi sa apelam la o pastila “minune” in loc sa depunem un minim de efort si sa ne interesam cum ne poate ajuta natura in micile noastre probleme de zi cu zi. Este mai usor sa inghitim o pastiluta, care de cele mai multe ori, doar potoleste un simptom si in niciun caz nu trateaza cauza, decat sa cautam o alternativa mai sanatoasa pe care natura ne-o poate oferi gratuit sau mult mai ieftin decat farmaciile si marile organizatii pharma.

Ce este salinoterapia? Este un procedeu neinvaziv de terapie, extrem de simplu, care implică, pe de o parte, inhalarea pe caile respiratorii a aerosolilor salini, iar pe de altă parte absorbția acestora prin intermediul pielii.

Cum actioneaza aerosolii salini?
Sarea, prin natura sa, este o substanță bactericidă, care nu permite dezvoltarea culturilor microbiene, în multe cazuri comportându-se ca un dezinfectant. Prin depunerea și absorbția ionilor salini la nivelul căilor respiratorii superioare și inferioare, conjugate cu proprietatea puternic higroscopică, ia naștere efectul de diluție a depunerilor de impurități sau microorganisme, care provoacă boli și disfuncții respiratorii.

Unde putem face salinoterapia? In salinele naturale care se gasesc in numar destul de mare in tara noastra.
Circuit al unor saline naturale din Romania


In ultimii ani au fost deschise in marile orase si saline artificiale, sau de suprafata, in care se creeaza un microclimat salin, folosindu-se sare din marile saline din Romania si chiar si din strainatate.

Aceasta au rolul de a veni mai aproape de persoanele care nu au resursele necesare pentru a vizita si a face terapii de lunga durata in salinele naturale.

Un astfel de loc este si Eternity Salt Cave deschis in Popesti Leordeni, Ilfov. Eternity Salt Cave a creat un microclimat salin folosind sare din Salina Praid. Aici atat adultii cat si copiii se pot relaxa si juca timp de 45 min pentru a inhala aerosolii salini creati in mod natural cu ajutorul tonelor de sare cu care a fost tapetata incaperea. Copiii se simt in largul lor jucandu-se iar adultii se pot relaxa sau pot participa la activitaile extra precum dansuri sau yoga.
De ce o astfel de locatie? Pentru ca te ajuta sa te relaxezi, sa meditezi, sa beneficiezi de chromoterapie si meloterapie si mai ales pentru ca te ajuta sa-ti intaresti sistemul imunitar in mod natural. Un sistem imunitar puternic inseamna mai putini bani dati pe pastile.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandari si contraindicatii pentru salinoterapie (haloterapie)

SALINOTERAPIA
HALOTERAPIA Recomandari pentru sedinte de salinoterapie (sau haloterapie)racelirinitesinuziteapneeamigdalitaastm bronsicbronsita astmatiformainsuficienta respiratorieafectiuni dermatologice - psoriazis, acnee, pete pigmentare s.a.depresiinevrozeinsomniipneumoniipolipitusea fumatoruluialergii la poluanti industriali
Contraindicatii pentru sedinte de salinoterapie (sau haloterapie) probleme cardiovasculare - infarct, preinfarcthepatitainsuficienta renalatuberculoza activacancer pulmonarhemoragiiepilepsieboli infecto-contagioaseangina pectoralamicoze pulmonarehipertensiune arterialaclaustrofobiehemoptizie - tuse cu sange

Eternity Salt Cave, mai mult decat salinoterapie

Despre beneficiile salinoterapiei se vorbeste de multi ani, medicii o recomanda pentru diverse afectiuni de la banala raceala, nas infundat, tuse pana la astm, probleme ale pielii sau alergii. Bineinteles, ca orice terapie alternativa are si contraindicatii la persoanele cu boli grave precum tuberculoza, cancer pulmonar si pana la probleme cardiovasculare.
Toti ne dorim sa facem cure prelungite de salinoterapie in marile saline de adancime din Romania, despre care toti specialistii afirma ca sunt printre cele bune din Europa, cu un aer de o puritate rara. Dar nu toti avem timpul si resursele sa ne facem vacantele in astfel de locatii mai ales ca nu ne putem lua concedii prelungite.
Din fericire de mai multi ani au aparut in marile orase salinele artificiale sau salinele de suprafata, care vin in sprijinul locuitorilor din diferite zone si faciliteaza accesul la curele de salinoterapie.
Eternity Salt Cave, este o astfel de locatie, dar mai speciala, aici o incapere de 36 mp, tapetata int…